You are here: Home » News » Rimpels door suiker
 • Rimpels door suiker


  24 March 2009

  Suiker maakt de huid ouder. Oorzaak is glycation. Hierbij hechten suikers zich vast aan het collageen in de huid, waardoor deze minder elastisch en stugger wordt. Het verlies aan elasticiteit van de huid zou rimpels meer accentueren en de huid een ouder uitzicht geven.

  Collageen houdt de huid jong. Naarmate men ouder wordt, raakt dit collageen minder flexibel. Eén van die oorzaken is suiker. Overtollige suikers hechten zich aan de vezels, die vervolgens aan elkaar plakken en daardoor stijf en breekbaar worden. De huid verliest hierdoor stevigheid en elasticiteit.

  Dr. Brandt heeft al langer de invloed van suiker op de huid begrepen. Hij ontwikkelde een anti-sugar serum, speciaal ontwikkeld om dit proces om te keren. Het belangrijkste ingrediënt is alistine. Deze antioxidant beschermt collageen en elastine tegen het zogenoemde glycationproces. De man kan intussen rekenen op een hele rits beroemdheden onder zijn klanten en adviseert hen om het gebruik van suikers te beperken.

  'Ban-de-suiker' rage

  Sceptici geloven niet in de ’ban-de-suiker’ rage en geloven dat het enkel gehaaide marketingpraatjes zijn. En toch schijnen steeds meer wetenschappers de kwalijke gevolgen van suiker te bekennen.

  Volgens hen zijn het vooral witte suiker en verschillende zoetstoffen in drankjes die de huid aantasten. Zij zorgen voor een piek in de bloedspiegel. Ook verborgen suikers in geraffineerde producten als witbrood, witte rijst en witte pasta zorgen voor een verhoogde bloedsuikerspiegel.

  Deskundigen adviseren intussen om suiker vooral ’s ochtends te nemen. Je lichaam kan deze dan makkelijker verbranden.

Plaats een Recensie/Opmerking