You are here: Home » News » Zo doet manlief ook mee!
 • Zo doet manlief ook mee!


  03 March 2009

  Heb je een man die je steunt in je afvalplannen en die zelf ook een paar kilo's kwijt wil? Wat fijn! Lees hier hoe de mannen eten.

  Mannen koken en eten anders

  Heb je een man aan je zijde die je volledig steunt in je afvalplannen en die misschien zelf ook een paar kilo's kwijt wil?

  Prijs je dan gelukkig! Veel medeafvallers hebben dat geluk immers niet. Houd echter in de gaten dat de culinaire voorkeur van veel mannen zich duidelijk onderscheidt van die van vrouwen.

  Tevreden

  Omdat ze jou al verscheidene afvalpogingen hebben zien ondernemen, haken sommige mannen af zodra het thema afvallen wordt aangesneden.

  Ze denken hierbij direct aan te kleine porties en te veel 'groen'. Weight Watchers biedt echter de mogelijkheid op een eenvoudige manier je lievelingsgerechten te verzoenen met je nieuwe voedingsprogramma. Voor alle betrokkenen!

  Of ben je zelf een man die enkele kilo's kwijt wil? Raadpleeg dan onze tips om te ontdekken hoe je een vetarme versie van je vetrijke lievelingsgerechten kunt bereiden.

  Het kleine verschil

  Wanneer het om eten gaat, hebben mannen en vrouwen verschillende voorkeuren. Terwijl mannen eerder hunkeren naar vlees, hebben vrouwen meer behoefte aan verse voedingsmiddelen.

  Een oud vooroordeel denk je? Studies tonen aan dat er wezenlijke verschillen zijn in het eetgedrag van de twee sekses. Een vergelijking van de jaarlijkse consumptie per individu heeft aan het licht gebracht dat mannen gemiddeld minder fruit en groenten, maar meer vlees en vleeswaren en ook meer melkproducten, vetten en alcohol tot zich nemen.

  Samengevat

  Minder vlees, meer groente: dat is het motto. Er mag gerust een groot, vol bord van gegeten worden, want niets schrikt mannen meer af dan miniporties. En daarbij: een ijskoud light biertje. Proost!

  Let op vet!

  Vlees noch vis? In plaats van rundvlees is het bijvoorbeeld beter voor gevogelte en vis te kiezen.

  Zuivel. Bij de melkproducten heb je nagenoeg vrije keus. Bijna iedere fabrikant biedt zijn producten ook aan in een magere versie, met een verlaagd vetgehalte. De alom geliefde roomsaus smaakt ook nog heerlijk als je een deel van de room vervangt door yoghurt, vetarme verse kaas of melk. Of nog beter: grijp eens wat vaker naar de tomatensaus!

  Houd het vers. In plaats van een kant-en-klaarmaaltijd te kopen, kun je beter zelf verse ingrediënten en specerijen bereiden. Zijn verse groenten bij jou thuis niet echt geliefd? Dan verstop je ze toch ergens: in een eenpansgerecht, ovenschotel of stoofpotje.

Plaats een Recensie/Opmerking