• Afvallen met het Okinawa dieet?


  22 May 2018

  Eigenlijk is het Okinawa dieet helemaal geen dieet, het is een levensstijl. Als je de regels van de Okinawa’s opvolgt, wordt je ouder op een gezondere manier zonder ziektes en beperkingen. Op Okinawa wonen namelijk de meeste, gezonde 80 plussers.

   

  Wat is Okinawa?

  Okinawa is een Japans eiland, diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de mensen op dit eiland het oudst worden. Ze zijn het gezondst, en zijn allemaal goed op gewicht. Door deze gezonde levensstijl is het Okinawa dieet geboren, maar een dieet is het dus niet. Pas je je levensstijl aan zoals de Okinawa’s dat doen? Dan wordt je een stuk ouder, en gezonder. Deze gewoonte zorgt er namelijk voor dat hart- en vaatziekten minder voorkomen, stress afneemt en gebleken is dat een deel van het dieet ervoor zorgt dat bepaalde kankersoorten voorkomen kunnen worden. De mensen op het eiland zijn relaxt, altijd positief, gastvrij en hulpvaardig. Ze doen niet aan intensieve sporten, maar wel aan yoga, tai chi of meditatie, hierdoor is iedereen op het eiland vrolijk. Maar natuurlijk werkt de omgeving waarin zij wonen ook wel positiviteit met zich mee, want wie wil er nou niet iedere dag wakker worden op een eiland waar altijd de zon schijnt, in de prachtige natuur.

   

  Hoe werkt het Okinawa dieet?

  Het Okinawa dieet werkt niet zoals een gewoon dieet. Want afvallen is niet het hoofddoel. Dankzij het dieet wordt je vitaler en energieker, waardoor je uiteindelijk wel afvalt. Een van de richtlijnen van het dieet is dat zij eten volgens het 80-100 principe, van alles wat ze opscheppen op hun bord eten ze maar 1/8e op. Ze eten vaker per dag kleine porties. Daarbij eten ze drie calciumrijke producten per dag zoals zuivel, tien volkoren granen zoals graanproducten, zaden, bonen en erwten. Dagelijks eten ze twee keer omega-3 rijke voedingsmiddelen zoals vette vis en plantaardige olie. Ze eten ook tien groenten en vruchten per dag, dit is weer goed voor de antioxidanten. Daarnaast drinken de Okinawa’s ook nog eens heel veel water en thee, tot wel twaalf glazen per dag. Wat er minder wordt gegeten op het eiland is vlees, ook omdat dit beperkt aanwezig is op het eiland. Afgeraden wordt het gebruik van alcohol, behalve rode wijn want hier zitten plantaardige stoffen in die goed zijn.

Plaats een Recensie/Opmerking