• Verantwoord afvallen: belangrijke tips


  09 May 2018
  Afvallen is in principe niet heel moeilijk. Het moeilijkste eraan is dat je het moet doen. Binnen een maand 10 of 20 kilo afvallen is niet heel moeilijk, maar ook totaal niet verantwoord. Dit is slecht voor je en bovendien eet je het er zo weer aan. Daarom wat belangrijke tips om verantwoord af te vallen.

  Beweeg voldoende


  Er zijn talloze diëten op het internet die je vertellen dat je niet hoeft te sporten om af te vallen en dit is ook zeker waar. Het belangrijkste bij het afvallen is je voeding. Dit betekent echter niet dat je helemaal niet moet sporten. Sporten kan namelijk specifiek vetverbranding stimuleren en is goed voor heel veel processen in je lichaam. Daarnaast verbrandt je met sporten natuurlijk calorieën, wat je helpt bij afvallen. Wil je afvallen om er beter uit te zien? Dan is fitness misschien iets wat je wil proberen.

  Eet meer onbewerkte en natuurlijke voeding


  Probeer in je dieet zoveel mogelijk natuurlijke producten te verwerken. Bewerkte producten zitten namelijk vol met middelen die je alles behalve helpen bij het afvallen. Deze ‘rommel’ zit erin om het product bijvoorbeeld langer houdbaar te maken of er beter uit te laten zien. Ook zogenaamde light producten zijn vaak slecht voor je, deze zitten vol met vervangers van de slechte stoffen die vaak net zo slecht zijn. Eet dus groente en fruit i.p.v. koekjes en repen.

  Houdt je progressie bij


  Koop een weegschaal! Deze tip is niet alleen belangrijk om te zien of je wel daadwerkelijk afvalt, het werkt ook ontzettend motiverend. Zorg dat je op een vast moment op de dag weegt, er zit namelijk verschil in hoe zwaar je bent afhankelijk van welk moment op de dag je jezelf weegt. Je kan ook een elektrische weegschaal gebruiken met een vetpercentage meter erin. Deze zijn vaak niet nauwkeurig, maar hierop kan je wel zien dat het minder wordt.

  Drink voldoende water


  Iedereen weet waarschijnlijk wel dat het goed is om veel water te drinken. Toch drinkt de gemiddelde Nederlander vaak te weinig. Het drinken van voldoende water stimuleert de vetverbranding en geeft je een voller gevoel. Zorg dat je elke dag minimaal 2 liter drinkt. Ben je wat groter, drink dan wat meer. Ben je het water zat? Dan kan je ook groene thee drinken. Dit bestaat ook grotendeels uit water en stimuleert de vetverbranding ook enorm.

Plaats een Recensie/Opmerking