You are here: Home » News » Histamine vrij eten
 • Histamine vrij eten


  15 December 2016

  U heeft vast weleens van histamine vrij eten gehoord. Maar wat is histamine precies en waarom zou je een speciaal dieet volgen? Elk mens heeft een bepaalde hoeveelheid van de stof histamine in het bloed. Histamine is een hormoon dat van invloed is op de circulatie van het bloed in het lichaam. Histamine komt in verschillende voedingsmiddelen voor. Daar is op zich niks mis mee, want onze darmen zorgen ervoor dat er niet teveel van de stof histamine in ons bloed terecht komt. Er zijn echter mensen waarbij de darmen niet goed functioneren. Deze kunnen de histamine niet goed tegenhouden. Het gevolg is dan dat er teveel van deze stof in de bloedbaan terecht komt.

   

  Voeding met histamine

   

  Welke voeding bevat de stof histamine? Er zijn heel wat producten te noemen, maar de belangrijkste nemen wij graag even met u door. Histamine komt onder andere voor in tomaat, avocado, varkensvlees, spinazie, zuurkool, kaas, cervelaatworst en aardbei. Maar ook in dranken zoals wijn en bier is de stof terug te vinden. Dan zijn er ook nog producten die geen histamine bevatten maar deze stof wel kunnen vrijmaken. Het gaat hierbij om kruiden, alcoholische dranken, chocolade en schelpdieren.

   

  Teveel histamine

   

  Als u teveel histamine in uw bloed heeft, dan zijn er een aantal zaken die helpen om de allergische reacties die op komen zetten te verminderen. Zorg voor een goede ademhaling, een goed voedingspatroon en een goed dag- en nachtritme. Daarnaast is het belangrijk om ontstekingen die ontstaan zo snel mogelijk te behandelen. Kijk op histamine vrij eten voor meer informatie over histamine en voeding.

Plaats een Recensie/Opmerking