• Afslankers doen een ontelbaar aantal dieetpogingen


  11 February 2010

  Dieetpogingen mislukken zo vaak dat twee derde van de afslankers niet eens meer weet hoeveel dieetpogingen ze hebben gedaan.

  Dit blijkt uit een enquête van www.valtaf.nl onder bijna 700 deelnemers. Diëten mislukken vaak vanwege een gebrek aan motivatie.

  Dieetpoging

  Maar meestal weten afslankers niet eens waarom een dieet mislukt, het mislukt gewoon aldus 33% van de ondervraagden. Deze mislukkingen gaan echter niet ten koste van het vertrouwen in de dieetpoging, meer dan de helft blijft optimistisch en is elke keer weer overtuigd dat de volgende afslankpoging wel gaat slagen.

  De meest gekozen dieetmethode blijkt gezonder eten en meer bewegen te zijn, maar liefst 71% van de ondervraagden geeft hier de voorkeur aan. Afvallen met behulp van een specifieke dieetmethode zoals Weight Watchers of Atkins is nauwelijks meer populair. Gezonder eten en meer bewegen is niet alleen heel populair het geeft ook nog eens het beste resultaat, gemiddeld verloren de ondervraagden er tussen de 5 en 15 kilo mee.

  Volhouden blijkt echter nog het meest lastige van alles. Bijna alle ondervraagden, 94%, zijn weer aangekomen na het volgen van een dieet.

  Gewicht blijven

  Volgens voedingsdeskundige Freya Zuidervaart is op gewicht blijven dus ook waar het bij afvallen uiteindelijk om draait. "Afvallen op zich is niet moeilijk, de meeste diëten werken goed. Maar wil je de verloren kilo's er af houden dan moet je pas echt aan het werk. Het zou heel goed kunnen dat mensen een veel te streng dieet volgen met veel te weinig calorieën. Als je daarna weer net zo gaat eten als eerst vliegen de kilo's er weer aan. Mensen beseffen niet dat gezonder eten en bewegen voor de rest van je leven is."

Plaats een Recensie/Opmerking