• Bosbessen helpen bij afvallen


  20 April 2009

  Bosbessen helpen om lichaamsvet te reduceren, zo toont recent onderzoek aan. Al eerder werd bekend dat bosbessen een goede bron van vitamines en antioxidanten zijn.

  Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat als ratten dagelijks een maaltijd verrijkt met bosbessen aten, ze buikvet verloren. De wetenschappers voegden de bessen in een poedervorm toe aan het eten. Hoewel ratten gevoelig zijn voor obesitas, hadden ze na 90 dagen duidelijk minder vet aan de taille dan degenen die normale voeding kregen.

  Buikvet verhoogt je risico op hartziekten en diabetes. Verder bleek ook dat de ratten een lagere suikerspiegel en cholesterol hadden.

  De voordelen van bosbessen waren zelfs nog beter als de ratten ook een vetvrije voeding kregen. Een hoog niveau van fytochemische stoffen, natuurlijke oxidanten, in de bosbessen zijn verantwoordelijk voor deze gezondheidseffecten, aldus het Laatste Nieuws.

  Onderzoeker Mitchell Seymour: „Bosbessen hebben invloed op de genen die verantwoordelijk zijn voor het verbranden van vet en de opslag ervan. We zijn erg hoopvol over bosbessen als middel voor de bestrijding van hart- en vaatziekten die kunnen leiden tot hartaanvallen, diabetes en beroertes.” Verder zijn bosbessen rijk aan vitamine C en E en andere antioxidanten. Die beschermen het lichaam tegen tal van ouderdomsziekten. Ook voorkomen deze superbessen darmkanker.

Plaats een Recensie/Opmerking