You are here: Home » News
 • Afvallen door online eten te bestellen


  09 June 2015

  Het klinkt als een merkwaardig fenomeen: afvallen door online eten te bestellen. Vaak denkt men bij online eten kopen aan een pizza of een Turks broodje dŲner, echter zijn er ook een hele hoop gezonde alternatieven voor het bestellen van online voedsel. Zo bestaan er restaurants die strikt biologisch en gezond eten thuis laten bezorgen. Daarnaast dringt een steeds groter wordende groep aan viswinkels door op het internet.

  Online vis bestellen

  Nooit meer langs de viswinkel: het kan. Vis is een stuk gezonder dan vlees en past daarom ideaal bij een dieet of een poging tot afvallen. Online eten kopen was nog nooit zo makkelijk, al helemaal niet in het geval van menig viswinkel. Het enige nadeel van het bestellen van vis is het feit dat deze winkels vaak eerder sluiten dan andere online restaurants. Als consument moet je dus rekening houden dat je eerder dient te bestellen.

  Het online bestellen van eten wordt eenvoudiger met applicaties

  In Nederland zijn er een hoop applicaties beschikbaar die het eenvoudig maken om eten te bestellen. Dit kan bijvoorbeeld door op je mobiele telefoon een applicatie te installeren. Vervolgens kan je in je buurt bekijken welke restaurants er in de buurt zijn, zodat je zelf kan kiezen welke het meest geschikt is voor de situatie. Dit kan bijvoorbeeld de viszaak aan de andere kant van de wijk zijn. Je kan daarna scrollen door het aanbod van de winkel en de producten in je winkelmandje doen. Betaal via het internet en binnen grofweg 30 minuten wordt het eten al thuisbezorgd.

  Implicatie voor afvallers

  Door dit gemak is het wel lastig geworden voor afvallers, omdat het ook mogelijk is om ongezonde dingen te bestellen. Wanneer je aan het afvallen bent dien je dus goed te bedenken wat je wel en niet mag eten. Het lastigste blijft natuurlijk om je hier aan te houden.

 • Het ziekenhuisdieet: 3 redenen waarom je hier niet aan moet beginnen


  09 June 2015
  Het ziekenhuisdieet is ontstaan in het ziekenhuis en is eigenlijk bedoeld voor patiŽnten die te zwaar zijn voor een operatie. Deze patiŽnten moeten binnen korte tijd veel kiloís afvallen, zodat de operatie geen gezondheidsrisicoís met zich meebrengt. Buiten de ziekenhuismuren zijn er ook genoeg mensen die in korte tijd veel gewicht willen verliezen en zij proberen het ziekenhuisdieet eveneens uit. In dit artikel geven wij je 3 redenen om niet aan dit dieet te beginnen.

  Tekort aan voedingsstoffen

  Met het ziekenhuisdieet eet je vaak slechts 1000 calorieŽn per dag. Het is dan wel logisch dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Je gaat je lusteloos en moe voelen en het is slecht voor je weerstand. Hierdoor kun je sneller ziek worden.

  Continu een hongergevoel

  Aangezien je zo weinig eet op een dag, heb je continu een hongergevoel. Dit is natuurlijk niet fijn en belemmert je in je dagelijkse werkzaamheden. Veel mensen kunnen op een gegeven moment niet meer met dit hongergevoel omgaan en gaan toch weer eten. Het gevolg is dat ze op zoín moment vaak veel teveel eten, dit wordt ook wel een vreetbui genoemd. Deze vreetbuien zorgen ervoor dat je uiteindelijk alleen maar weer aankomt.

  Jojo-effect

  Is het je toch met veel moeite gelukt om het aantal kiloís te verliezen wat je kwijt wilde? Dan denk je waarschijnlijk dat je nu weer gewoon je oude voedingspatroon kunt oppakken. Misschien ga je iets gezonder eten, maar vaak ga je wel direct weer terug naar de 2000 calorieŽn per dag. Dit zorgt er echter voor dat je direct weer aankomt. Je lichaam is tijdens het dieet namelijk in de overlevingsstand gegaan en heeft geleerd genoeg te hebben aan 1000 calorieŽn per dag. Zodra je weer 2000 calorieŽn per dag gaat eten, gaat je lichaam het overschot (1000 calorieŽn) opslaan als vet. Dit kan dan namelijk worden gebruikt op het moment dat je weer te weinig voeding binnenkrijgt. Echter is dit totaal niet wat je wilt, want je komt direct weer een aantal kiloís aan. De kans is groot dat je zelfs meer gaat wegen dan voordat je begon. Het ziekenhuisdieet gaat je dus niet helpen om af te vallen.
 • Afvallen hoeft geen moeilijke opgave te zijn


  21 May 2015
  Afvallen hoeft geen moeilijke opgave te zijn

  Afvallen wordt door mensen met overgewicht bestempeld als de moeilijkste opgave in hun leven. Het gaat vaak om een combinatie van diverse factoren, waarbij de voeding en het sporten de meest relevante zijn. Het is lastig om van eetpatroon te verwisselen, vooral wanneer je hier aan vast bent geklampt voor een langere periode. Daarnaast blijft je lichaam vragen om vet eten als je hier aan gewend bent. Meteen overstappen op een dieet met gezonde voeding, zoals fruit en groenten, heeft dan ook geen zin. Deze personen zullen in herhaling vallen en uiteindelijk alsnog kiezen voor het vette eten. Wil je meer weten over dit symptoom, klik hier.

  Hoe kan ik dan eenvoudig en snel afvallen?

  Begin langzaamaan met het veranderen van eetgewoontes en ga voor gezonde snacks met een tintje vet. Wanneer je lichaam hier aan gewend raakt kun je overstappen op gezonde voeding. Het sporten vorm ook een belangrijk aspect als het gaat om afvallen. Er wordt zelfs beweerd dat gezonde voeding de beslissende schakel is, wat vaak ook wel waar is maar verschilt per persoon. Voor sommige personen is wisselen van levensstijl al genoeg om dit te bewerkstelligen.

  Het ďtake it easyĒ afvallen

  Afvallen begint bij bewustzijn. In de dagelijkse bezigheden is genoeg ruimte voor verbetering waardoor je effectief kan afvallen. Ga bijvoorbeeld naar je werk op de fiets, en wanneer je een verdieping omhoog moet dien je de trap te nemen. Dit soort simpele veranderingen in je levensstijl kunnen je helpen om gezonder te doen leven. Er zijn gehele boeken geschreven over deze manier van leven, die tot in detail kunnen worden nageleefd. De laatste jaren kiezen steeds meer consumenten voor een dergelijke levensstijl omdat dit voldoening geeft en daarnaast gezond is.

 • Afvallen


  01 April 2015

  De zomer komt er veel aan! Het wordt nu hoog tijd om het winter vet te verbranden. De grote hamvraag is; Wat is de beste methode? Er zijn ontzettend veel methodes die helpen bij verliezen van lichaamsvet. Daar gaan we verder niet teveel op in, omdat er van elke manier wel iets op aan te merken is.

   

  Waar geen spelt tussen te krijgen is, is dat eiwitten goed zijn voor het lichaam en daarbij een onmisbare voedingsbron is voor een gevarieerde voeding! Maar waar zitten deze eiwitten allemaal in en in wat voor hoeveelheid. Bijna alle levensmiddelen bevatten eiwitten, maar er zijn een aantal uitschieters. Neem bijvoorbeeld een kipfilet, een kipfilet bevat ongeveer 31 gram eiwit per 100gram en daarmee een van de meest eiwitrijke producten. Ook zuivel en dan met name kwak en soja producten doen het ook goed op de 'ladder' van eiwitrijk voedsel.

   

  Een ander alternatief is eiwitpoeder, deze 'poeders' zijn er in ontelbare varianten te krijgen. Een prima webshop waar je kwalitatief hoogstaande eiwitten kunt krijgen is: Eiwitten.nl. Deze webshop heeft niet de goedkoopste eiwitten maar kwaliteit brengt ook kosten met zich mee. U bent er dan zeker van dat u in ieder geval een goed product of producten in huis heeft gehaald. Naast eiwitten biedt deze webshop ook vitaminen en andere afslankproducten.

   

  Tegenwoordig zijn er websites die aanbiedingen en kortingscodes aanbieden zodat u goedkoper uw producten kunt bestellen. Een van deze sites is: Kortingscodes.com, deze webshop heeft een enorm aantal aanbiedingen, acties en kortingscodes beschikbaar voor honderden webshops in Nederland. Wanneer u van plan bent om eiwitten te bestellen neem dan voordat u deze besteld eerst een kijkje op deze website. De kans is erg groot dat u vele euro's bespaard op het bestellen van eiwitten.