You are here: Home » News
 • Lactose allergisch


  28 November 2016

  Als u lactose allergisch bent dan is dat enorm vervelend. Zowel volwassen als kinderen kunnen hier last van hebben. Ieder persoon die lactose allergisch is kan verschillende hoeveelheden lactose aan. Hoe komt u erachter hoeveel u kunt verdragen? Daar is eigenlijk maar één manier voor en dat is uitproberen. U kunt er als het ware mee “spelen”. Zo kunt u voor uzelf ontdekken welke hoeveelheid u nog kunt verdragen.

   

  Producten met lactose

   

  Er zijn tal van producten waarin lactose voorkomt. De belangrijkste producten zijn melk, kwark en yoghurt. In volle melk komt zo’n 9,9 gram lactose per portie voor (200 ml). Als u denkt dat het lactose gehalte in halfvolle melk minder is dan heeft u het mis. In 200 ml halvolle melk komt namelijk 10,34 gram lactose voor. Een portie kwark bevat de minste hoeveelheid lactose. Als u 60 gram kwark eet (vol of mager), dan bevat deze kwark minder dan 2 gram lactose.

   

  Disolact lactase capsule

   

  Is er dan helemaal geen oplossing voor het lactose probleem? Gelukkig wel! Er bestaat namelijk een zogenaamde Disolact lactase capsule. Hoe werkt deze capsule? Het is heel eenvoudig. Als u bijvoorbeeld een lekker kopje cappuccino wilt drinken dan is één ding zeker, er zit lactose in. Cappuccino bestaat namelijk voor een groot deel uit melk. Op het moment dat u een dergelijk product drinkt of eet, dan neemt u ook een Disolact lactase capsule. Met deze capsule wordt het tekort aan lactose bijgevuld. De lactose wordt vervolgens makkelijker en sneller verteerd.

 • Voedingsadvies van Vivian


  22 November 2016

  Voeding is iets wat we allemaal nodig hebben, elke dag weer opnieuw. Maar hoe gaan we met onze voeding om? Bent u er bewust mee bezig? Voedingsadvies vivonline.nl staat volledig in het teken van voeding, gezonde voeding. Gezonder, blijer en slanker, dat is het motto van deze voedingssite. Maar hoe kunnen we dit bereiken? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Breng dagelijks een bezoek aan de voedingsadvies website, lees de tips en breng ze in praktijk. Onder het kopje gezonder kunt u onder andere artikelen van Vivian Reijs vinden. Zij is een gewicht consulent, hormoontrainer en orthomoleculaire voedingscoach. Dankzij de artikelen die zij schrijft kunt u een gezondere levensstijl creëren.

   

  Blijer en slanker

   

  Heeft u de doelstelling om blijer en slanker te worden? Dan hebben goed nieuws voor u! Op de website kunt u ook deze twee categorieën vinden namelijk. De artikelen in deze categorieën zijn opnieuw geschreven door Vivian Reijs. U vindt er antwoorden op vragen zoals “Wat doet 30 minuten wandelen per dag met je lichaam?”, “Wat gebeurt er in je lichaam als je stopt met roken?” en “Wat is een suikerverslaving en hoe kun je er vanaf komen?”.

   

  Op de hoogte blijven

   

  Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van gezond eten, slank zijn en je fit voelen? In dat geval is het mogelijk om een nieuwsbrief aanmelding te doen. U krijgt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes. Wij wensen u heel veel succes met het in praktijk brengen van de tips die gegeven worden!

 • Foodbox: voor- en nadelen


  31 October 2016

  Een foodbox is een box gevuld met verse en gevarieerde voedingsmiddelen. Hierbij zijn ook recepten inbegrepen die kunnen worden bereid met de voedingsmiddelen in de foodbox. Zo weet je direct welke maaltijden je hiermee kunt bereiden. Je hoeft zelf dus niet te bedenken wat je moet eten en je hoeft geen boodschappen meer te doen voor deze maaltijden. Wil je een foodbox bestellen? Lees dan eerst hieronder wat de voor- en nadelen zijn.

  Voordelen van een foodbox

  Het grootste voordeel van een foodbox is dat je zelf geen boodschappen meer hoeft te doen en niet hoeft uit te zoeken welke boodschappen je nodig hebt voor een bepaalde maaltijd. Alle voedingsmiddelen zijn inbegrepen en dit zorgt voor veel gemak. Ook hoef je zelf niet meer te bedenken wat je moet eten.

  Aangezien foodboxen verse en gevarieerde producten bevatten, zorgt dit er ook voor dat je gezonder zult eten. Je hoeft zelf ook niet meer uit te zoeken welke voedingsmiddelen wel of niet gezond zijn. Daarnaast hoef je minder vaak boodschappen te doen, waardoor de kans kleiner is dat je ongezonde snacks in huis haalt.

  Nadelen van een foodbox

  Er zijn eigenlijk vrijwel geen nadelen aan een foodbox. Wel is het zo dat je vaak iets duurder uit bent als je een foodbox koopt, dan wanneer je zelf de boodschappen haalt. Aangezien je echter tijd bespaart doordat je geen boodschappen hoeft te doen en je er tevens de recepten bij krijgt, is dit de hogere prijs eigenlijk wel waard. Sommige mensen vinden het daarnaast niet fijn om van tevoren al gepland te hebben wat ze dagelijks eten.

  Wel of geen foodbox bestellen?

  Is het nu wel of niet een goed idee om een foodbox te bestellen? Dat hangt totaal van je eigen voorkeuren af. Indien je het de prijs waard vindt en het fijn vindt om te weten wat je dagelijks kunt eten of als de voordelen voor jou opwegen tegen de nadelen, kan een foodbox bestellen een goed idee zijn. Maar welke foodbox kun je nu het beste kopen? Op Ikvergelijkhet.nl kun je verschillende foodboxen met elkaar vergelijken en zo ontdekken welke foodbox het beste bij jou past!

 • Afvallen met Xenical: is dit geschikt voor mij?


  26 October 2016

  Xenical is een geneesmiddel dat kan helpen bij het afvallen. De werkzame stof Alli dat in dit middel aanwezig is zorgt ervoor dat het lichaam 25% minder vet opneemt uit voedsel, waardoor het lichaam meer lichaamsvet zal verbranden voor energie. Wil je afvallen met Xenical? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan of Xenical geschikt is voor jou.

  Aangezien Xenical een geneesmiddel is, moet je voor gebruik nagaan of je dit wel kunt gebruiken. Je kunt met je arts of apotheker overleggen, maar sommige mensen willen liever Xenical online bestellen en niet langs een arts of apotheker gaan. In dat geval dien je extra op te letten of dit middel wel geschikt voor je is.

  Wanneer is het gebruik van Xenical niet geschikt voor jou?

  Indien je allergisch bent voor de stof orlistat dat in Xenical aanwezig is, kun je dit middel niet gebruiken. Ook bij galblaasproblemen of een chronisch malabsorptiesyndroom is het belangrijk om geen Xenical in te nemen. Daarnaast is dit middel ook niet geschikt voor zwangere vrouwen.

  Wanneer overleggen met een arts?

  Er zijn verschillende situaties waarin het wel mogelijk kan zijn om Xenical te gebruiken, maar het is van belang om dit dan eerst met een arts te overleggen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een nier- of leverziekte hebt of een traag werkende schildklier. Ook wanneer je borstvoeding geeft is het belangrijk om eerst met een arts te overleggen, omdat door de inname van Xenical ook de absorptie van vitamines en mineralen kan worden verminderd. Dit kan ervoor zorgen dat het ongeboren kind een tekort hieraan krijgt.

  Heb je in het verleden pancreatitis gehad of gal- of nierstenen? In dat geval dien je ook met een arts te overleggen voordat je Xenical gaat gebruiken. Dit is eveneens het geval bij een eetstoornis of diabetes type 1 of 2. Neem je andere medicijnen voor gewichtsverlies in? Dan is het tevens van belang om eerst een arts te raadplegen voordat je Xenical gaat gebruiken.