You are here: Home » News
 • Tegen cellulitis


  07 December 2016

  Veel mensen verwarren cellulitis met cellulite. Het zijn echter twee hele verschillende zaken. Als er sprake is van cellulitis, dan gaat het om een bacteriële infectie. Deze infectie is te vinden in het onderhuidse bindweefsel. De patiënt krijgt allerlei vervelende symptomen, waaronder pijn, zwelling roodheid en in sommige gevallen ook koorts. Als we het hebben over cellulite, dan is dat een hele andere aandoening. Het is een aandoening die onschuldig is en voor wat bobbeltjes en kuiltjes zorgt. Deze kunnen op de bovenarmen, benen en billen verschijnen. Deze laatste aandoening is ook bekend onder de naam sinaasappelhuid.

   

  Behandeling voor cellulitis

   

  Als u last heeft van cellulitis, dan wilt u hoogstwaarschijnlijk weten op welke manier deze aandoening behandeld kan worden. Er zijn tegenwoordig tal van bedrijven die zeggen dat ze de perfecte behandelmethode hebben uitgevonden. Laat u echter niet teveel verleiden door dit soort bedrijven. Er bestaat gelukkig ook een goede behandeling voor cellulitis. Naast de behandeling kunt u ook enkele eenvoudige tips toepassen.

   

  Belangrijke tips

   

  Zo helpt het drinken van water. Water zorgt er namelijk voor dat de structuur van de huid veranderd. Door zo’n twee liter water per dag te drinken kunt u een positief effect bereiken. Daarnaast helpt het ook om te sporten. Sporten is natuurlijk altijd goed, niet alleen voor de behandeling van cellulitis. Een laatste tip die wij u willen meegeven, ontgift het lichaam. Dit ontgiften zorgt ervoor dat allerlei slechte stoffen die we binnenkrijgen (uit voedsel en het milieu) afgebroken worden. Wij hopen dat u dankzij onze tips snel van de cellulitis af zult zijn!

 • Afvallen na zwangerschap


  01 December 2016

  Een zwangerschap is niet zomaar iets. Negen maanden lang gedraagt het lichaam zich anders dan “normaal”. De meeste vrouwen komen tijdens de zwangerschap flink aan. 10, 15 of zelfs 20 kilogram erbij is geen uitzondering. Gelukkig raken de meeste vrouw direct na de bevalling al een paar kilogram kwijt. Het gewicht van het kind, vruchtwater en placenta is namelijk direct weg. Toch wil je als vrouw graag weer op het gewicht komen waar je voor de zwangerschap op zat, toch? Dat kan een hele kunst zijn, maar gelukkig kun je op het internet tips vinden die je hierbij kunnen helpen.

   

  Gezond eten en sporten

   

  Na de zwangerschap is het belangrijk om gezond en goed te blijven eten. Vooral als je borstvoeding geeft is dit van groot belang. Het is dus niet verstandig om een crashdieet te doen bijvoorbeeld. Het gevolg hiervan is dat je kindje te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt via de borstvoeding. Afvallen na zwangerschap doe je simpelweg door gezond te eten en voldoende te bewegen. Zoek de sportschool op, ga hardlopen of wordt lid van een volleybalvereniging. Het is maar net welke sport het beste bij je past. Ontdek waar je je prettig bij voelt en wat je leuk vindt.

   

  Een healthy lifestyle

   

  Door regelmatig te sporten i.c.m. goede en gezonde voeding raak je vanzelf gewicht kwijt. Dit gaat natuurlijk niet van de één op andere dag. Het heeft tijd nodig, net als de groei van je kindje. Deze groei duurde negen maanden. Je kunt dan ook niet verwachten dat je met één of twee weken terug bent op je gewicht van voor de zwangerschap.

 • Superfoods kiezen


  30 November 2016

  Superfoods worden tegenwoordig steeds populairder. Er verschijnen steeds meer superfoodshops waar eenvoudig producten bestelt kunnen worden. Superfood centre is één van deze online shops. Het is dé superfood webshop voor natuurlijke voedingssupplementen en raw food.  Voor wie zijn deze zogenaamde superfoods een uitkomst? De meeste mensen die gebruik maken van superfoods doen dat omdat ze met hun gebruikelijke dieet te weinig essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

   

  Hoge voedingswaarde

   

  Een kenmerk van superfoods is dat de producten een zeer hoge voedingswaarde kennen. Ze zijn dan ook ideaal als er tekorten aangevuld moeten worden. Superfood centre heeft tal van interessante superfoods in haar webshop, welke na bestelling netjes bij u thuis afgeleverd worden. In het aassortiment vindt u naast de zogenaamde superfoods ook andere producten. U kunt hierbij denken aan kokos, cacao, maca en chlorella tabletten. Een zeer uitgebreid assortiment dus!

   

  Recepten blog

   

  Naast de webshop is er nog een ander interessant gedeelte op de website van Superfood centre. U kunt namelijk gratis toegang krijgen tot een blog. Een paar keer per week worden hier lekkere, goede recepten geplaatst. Weet u niet wat u de komende week moet koken omdat u onvoldoende inspiratie heeft? Dan raden wij u aan om de recepten op het blog er eens bij te pakken. Deze recepten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond! Via de website kunt u ook een gratis e-boek downloaden. In dit e-boek vindt u nog meer recepten, volledig gratis toegankelijk. Bent u op zoek naar supplementen? Ook daarvoor kunt u terecht bij Superfood centre!

 • Histamine intolerant


  29 November 2016

  We hebben allemaal weleens van histamine gehoord, maar wat is het precies? Als we het hebben over histamine, dan gaat het om een zogenaamde neurotransmitter die door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Dit vindt plaats op het moment dat er een allergische reactie ontstaat. Op het moment dat zo’n allergische reactie optreedt zullen er verschillende symptomen opspelen. U kunt hierbij denken aan roodheid, zwelling en jeuk in de keel. Daarnaast kunt u last krijgen van hoesten en slijm. De allergische reactie kan veroorzaakt worden door een insectenbeet, maar ook door bepaalde voeding.

   

  Voedingsmiddelen met veel histamine

   

  Als u last heeft van een histamine allergie, dan wilt u natuurlijk weten welke voedingsmiddelen veel histamine bevatten. De lijst is lang, onder andere wijn, bier, champagne, sojasaus, worst, groenten uit blik, chocolade en kant-en-klare salades bevatten deze stof. Daarnaast zijn er nog een aantal voedingsstoffen die ook histamine bevatten, maar in een mindere mate.  Dit zijn onder andere pinda’s, noten, tomaten, bannen, aardbeien, mandarijnen, kiwi’s ananassen en frambozen.  Dat deze producten minder histamine bevatten wil niet zeggen dat het effect op het lichaam minder zal zijn. In tegendeel, de allergische reactie die wordt veroorzaakt kan soms net zo heftig zijn als bij een product dat heel veel histamine bevat.

   

  Hoe wordt de diagnose gesteld?

   

  Er is maar één manier om te achterhalen of er sprake is van histamine intolerant bij een persoon. Iemand wordt op dieet gezet (voor 2 of 3 weken). Verdwijnen de symptomen in deze periode, dan kan met grote zekerheid worden gezegd dat er sprake is van een histamine intolerantie.