You are here: Home » News
 • Werkt een koolhydraatarm dieet echt altijd?


  23 May 2017

  Negen van de tien berichten (en misschien wel 99 van de honderd) over het koolhydraatarme dieet zijn positief. Het koolhydraatarme dieet wordt gezien als een dieet dat werkt. Het heeft haar sporen verdiend in de tijd dat Robert Coleman Atkins (een bekende Amerikaanse arts en dieetgoeroe) zijn boeken naar voren schoof en ons eigenlijk kennis liet maken met de koolhydraatarme gedachte.

  Maar is het nu echt zo dat het altijd werkt om met een koolhydraatarm dieet af te vallen? Of wil het ook wel eens mislukken?

  We gaan je niet dat ene op de 10 of 100 bericht geven dat je misschien verwacht had, want ook dit artikel is in de basis heel lovend over het koolhydraatarme dieet. Maar we moeten wel eerlijk zijn, want elk dieet kan mislukken. Ook een koolhydraatarm dieet.

  Geen discipline

  Een koolhydraatarm dieet is eigenlijk niets meer dan een richtlijn van hoe je gericht af kan vallen. Een koolhydraatarm dieet zal je begeleiden door middel van allerlei recepten. Deze recepten zitten vol met eiwitten en geven je heel veel energie. Door die energie ga je vanzelf nog meer vet verbranden en misschien zelfs wel bewegen (waardoor je nóg meer verbrand!).

  Maar wanneer jij geen discipline hebt en het koolhydraatarme dieet niet serieus de kans geeft, zal het zeker niet lukken om af te vallen. Eigenlijk hetzelfde principe dat je nooit zult leren fietsen als je niet op een fiets gaat zitten…

  Eigenwijs

  Een andere valkuil voor mensen die het niet lukt om met een koolhydraatarm dieet af te vallen, is dat ze eigenwijs zijn. Hoewel een dieet of een boek kan zeggen dat je bepaalde ingrediënten nodig hebt, kun je eigenwijs doen en zeggen dat je wel betere ingrediënten weet.

  Besef je heel goed dat in een koolhydraatarm receptenboek ingrediënten staan met zo min mogelijk enkelvoudige koolhydraten. Wanneer je die recepten opvolgt is er niks aan de hand en eet je weinig van die enkelvoudige koolhydraten. Doe je eigenwijs en kom je aanzetten met je eigen ingrediënten, dan is de kans groot dat die wel veel koolhydraten bevatten. En je snapt dat ze je dan niet gaan helpen om af te vallen.

  Teveel compensatie

  Hetzelfde type mens dat hardlopen compenseert met een zak chips, zal ook falen in een koolhydraatarm dieet. Het is het slag mens dat denkt “ik heb zo goed mijn dieet gevolgd, nu mag ik wel een zak snoep” en vervolgens eigenlijk al het werk van die dag teniet doet door een overkill aan suikers (en dat zijn koolhydraten). Doe je dat dagelijks, dan hebben we het over teveel compenseren. Compenseren houdt niets meer in dan dat je het goede gedrag compenseert met het slechte gedrag. Met andere woorden: alle energie die je dankzij een koolhydraatarm gerecht hebt weten uit te sparen, eet je alsnog op waardoor je gewoon terug bij af bent.

  En dat is heel zonde, want op die manier gaat het je vast en zeker niet lukken om met een koolhydraatarm dieet af te vallen.

  Koolhydraatarm via internet

  Er zijn ook veel mensen die via internet allerlei koolhydraatarme gerechten vinden en die bereiden zonder kritisch te kijken. Helaas staat het internet vol met recepten die wel vol koolhydraten zitten, terwijl ze zeggen van niet. Dat is vaak niet met opzet, want mensen bedoelen het goed. Maar wanneer je een koolhydraatarm gerecht kookt waarbij je sausjes en jus moet gebruiken, op basis van aardappel en rijst, dan weet je eigenlijk dat het niet gaat werken…

  Conclusie

  Er zijn redenen om aan te nemen dat een koolhydraatarm dieet kan mislukken, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen. Het is echter wel heel duidelijk dat de belangrijkste reden degene is die het dieet volgt. Want de gemeenschappelijker deler ben jij als afvaller. Ja, een koolhydraatarm dieet kan mislukken. Maar je moet er wel heel erg je best voor doen om niet af te kunnen vallen als je alle richtlijnen goed opvolgt.

  De belangrijkste tip die we je op dit moment kunnen geven is dat je altijd kritisch moet zijn. Blijf kritisch kijken naar recepten die je vindt en lees je goed in. Weten waarover je het hebt is namelijk de beste basis om af te kunnen vallen. 

 • Gezonde voeding houdt je slank


  03 March 2017

  Wie is nou niet een keer op dieet geweest? Meestal na de feestdagen en aan het begin van een nieuwe jaar besluiten de meeste personen aan een dieet te beginnen. De extra pondjes moeten er dan af. Ook wanneer de zomermaanden aanbreken rennen we naar de sportschool.

   

  Sportscholen en dieetartikelen zijn in die periode prominenter in de media. De personen achter deze items kennen deze trend immers al. Ze weten precies wanneer we op zoek gaan naar manieren om er slanker uit te zien. Januari is doorgaans de drukste periode in de sportschool. De inschrijvingen nemen dan enorm toe.

   

  Dit is geen slechte ontwikkeling. Het is juist geweldig dat men bereid is te werken aan een slanker lichaam. De eerste weken van zo een afslankproces gaan heel makkelijk. Je vordert snel en merkt dat je best veel kilo’s aan het verliezen bent. En dan begint het wat moeilijker te gaan. Op een gegeven moment bereikt je lichaam een punt waarbij je je extra moet inzetten om die kilo’s te verliezen. Dit kan demotiverend zijn. In dit artikel geven we je de sleutel van duurzaam afslanken: gezond eten middels maaltijdboxen!

   

  Gezonde voeding is het belangrijkste element bij gewichtsverlies en dat zien de meeste mensen helaas over het hoofd. Gezond eten wordt daarnaast gezien als tijdsintensief, duur en niet lekker. Dat imago wil men nu veranderen door het eenvoudig te maken om gezonde maaltijden op tafel te zetten. 1 manier om dit te doen is met maaltijdboxen.

   

  Kies bewust voor gezonde voeding

  Afvallen is geen eenvoudige opgave. Het vergt discipline, je moet consequent zijn en gemotiveerd. Deze drie aspecten zijn moeilijk vol te houden. Denk maar aan de goede voornemens die we verzinnen aan het begin van elk jaar. Dit zijn mooie voornemens zoals gezonder eten, afslanken en meer bewegen. De eerste weken zijn we zo gemotiveerd om aan de slag te gaan, maar toch maken de meesten van ons er nooit werk van.

   

  Waar gaat het fout?

  De manier van denken moeten we hier aanpassen. Zie de voornemens eerder als keuzes. Verwoord ze meteen anders. Zeg niet “ik wil”, maar maak meteen de afspraak met de sportschool en verwijder de ongezonde producten uit je keuken.

   

  Neem meteen de stappen om je doelen te bereiken, zoals het nemen van een maaltijdbox abonnement. Wachten stimuleert uitstelgedrag en verkleint de kans dat je ooit eens aan de slag gaat. Hou dit in gedachten: alleen jij kan ervoor zorgen dat je doelen bereikt worden. Niemand anders.

  Afvallen door gezond eten

  De beste manier om duurzaam af te vallen is door gezond te eten. Met fitnessen en ongezonde voedingsplannen zal je gegeven moment een punt bereiken waar het steeds moeilijker wordt om af te slanken. Soms lijkt het alsof je helemaal geen gewicht meer verliest.

   

  Er zijn nu verschillende dieetmethoden om van te kiezen waarvan veel van ze wel de moeite waard zijn, maar anderen weer niet. De beste aanpak is door regelmatig gezond te eten en dit te combineren met fitness. Gezonde voeding is en blijft essentieel voor een slank en fit lichaam. Zelfs fanatieke sporters komen daar niet onderuit.

   

  Gezond eten dus. Door consequent gezonde voeding tot je te nemen zul je afvallen. Dat houdt in een gevarieerd dieet bestaande uit groenten, mager vlees en vis in uitgebalanceerde maaltijden.

   

  Hoe kun je gezond eten

  Geen idee hoe je aan de slag gaat? Een eenvoudige manier bestaat er. Je kunt gezonder eten met maaltijdboxen. Deze voedselpakketten komen voor in verschillende typen en maken gezond koken gemakkelijker. Het grote voordeel van zo een foodbox is dat ze boordevol gezonde voeding en recepten zitten. Dus voor een persoon die niet weet waar ie moet beginnen is de maaltijdbox de oplossing.

   

  Afvallen met maaltijdboxen

  Waarom maaltijdboxen? Wat deze foodboxen zo gezond maakt is het feit dat ze alleen maar verse voedingsmiddelen bevatten. De leveranciers van deze voedselpakketten halen hun producten rechtstreeks van de boer. Die producten zijn vaak biologisch geproduceerd. Daarnaast krijg je ieder keer weer andere gerechten en een gevarieerd dieet is nodig voor een gezond lichaam.

   

  De gerechten zijn afkomstig van voedingsexperts die wekelijks uitgebalanceerde gerechten bedenken. Zo krijg je de juiste hoeveelheid aan voedingsstoffen in elke maaltijd. En ja, dat is het geheim achter duurzaam afvallen.

   

 • Kurkuma capsules voor een betere gezondheid


  07 February 2017

  Kurkuma capsules zorgen voor een betere gezondheid. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar is het ook echt zo? Wat zijn eigenlijk kurkuma capsules? Waar kunt u deze kopen en wat kunt u ermee? Waar zijn ze goed voor? Op deze vragen krijgt u in dit artikel over kurkuma capsules een antwoord!

  Bent u al overtuigd van de werking van krukuma capsules koop ze dan online! Wilt u nóg meer aan uw gezondheid werken, dan is het misschien een goed idee om te kijken naar een alternatief! In plaats van ziektes te vermijden, kunt u werken aan uw gezondheid met de wonderen van krill olie!

  Kurkuma, het wondermiddel van 2017!

  Als er één voedingsmiddel is dat de titel superfood verdient dan is het wel kurkuma. De gezonde effecten van kurkuma (geelwortel) voor ons lichaam en onze hersenen lijken wel oneindig. Er zijn al meer dan 600 preventieve en therapeutische toepassingen van kurkuma ontdekt en de onderzoeksresultaten blijven maar binnenstromen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dit wondermiddel? Bekijk ze hieronder!

  1.       Het werkt kanker remmend

  Er wordt vaak gezegd dat sommige producten de kans op kanker verhogen, maar kurkuma is er één van die zorgt dat de kans hierop wordt verkleind! Kurkuma heeft namelijk een zogenoemde ontstekingsremmende werking, dat wil zeggen dat het ontstekingen tegen gaat. Ontsteking is namelijk ook een essentiële factor bij tumorgroei. Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat kurkuma menselijke kankercellen van borst, prostaat, pancreas, maag, dikke darm en slokdarm kan doden.

  2.       Een natuurlijke pijnstiller

  De ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma maken het ook tot een natuurlijke pijnstiller voor met name chronische pijn zoals bij artritis en reuma. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat kurkuma effectiever is als pijnstiller dan aspirine of andere farmaceutische pijnbestrijders

  3.       Verhoging van de weerstand!

  Ook dit is een puntje dat vaker wordt aangegeven in reclames en op websites en verpakkingen. Echter, is het bewezen dat kurkuma ook echt deze dienst levert! Kurkuma helpt je immuunsysteem om infecties in het lichaam te voorkomen, onder andere doordat het de productie van een bepaald eiwit stimuleert dat onmisbaar is voor het immuunsysteem. Dit eiwit (CAMP) helpt om verschillende bacteriën, virussen en schimmels te bestrijden zelfs als je immuunsysteem er nog niet bekend mee is. 

   

 • Histamine vrij eten


  15 December 2016

  U heeft vast weleens van histamine vrij eten gehoord. Maar wat is histamine precies en waarom zou je een speciaal dieet volgen? Elk mens heeft een bepaalde hoeveelheid van de stof histamine in het bloed. Histamine is een hormoon dat van invloed is op de circulatie van het bloed in het lichaam. Histamine komt in verschillende voedingsmiddelen voor. Daar is op zich niks mis mee, want onze darmen zorgen ervoor dat er niet teveel van de stof histamine in ons bloed terecht komt. Er zijn echter mensen waarbij de darmen niet goed functioneren. Deze kunnen de histamine niet goed tegenhouden. Het gevolg is dan dat er teveel van deze stof in de bloedbaan terecht komt.

   

  Voeding met histamine

   

  Welke voeding bevat de stof histamine? Er zijn heel wat producten te noemen, maar de belangrijkste nemen wij graag even met u door. Histamine komt onder andere voor in tomaat, avocado, varkensvlees, spinazie, zuurkool, kaas, cervelaatworst en aardbei. Maar ook in dranken zoals wijn en bier is de stof terug te vinden. Dan zijn er ook nog producten die geen histamine bevatten maar deze stof wel kunnen vrijmaken. Het gaat hierbij om kruiden, alcoholische dranken, chocolade en schelpdieren.

   

  Teveel histamine

   

  Als u teveel histamine in uw bloed heeft, dan zijn er een aantal zaken die helpen om de allergische reacties die op komen zetten te verminderen. Zorg voor een goede ademhaling, een goed voedingspatroon en een goed dag- en nachtritme. Daarnaast is het belangrijk om ontstekingen die ontstaan zo snel mogelijk te behandelen. Kijk op histamine vrij eten voor meer informatie over histamine en voeding.