You are here: Home » News
 • Te snel afvallen is niet goed


  28 January 2009

  AMSTERDAM -  Te snel afvallen (meer dan 1 kg per week, ná de eerste 4 weken) kan het risico op gezondheidsproblemen als hartritmestoornissen vergroten.

  Liever langzaam

  We horen meestal liever het tegendeel, maar langzaam en gelijkmatig afvallen is wel degelijk het geheim van een blijvend afvalresultaat.

  Té snel afvallen (meer dan 1 kg per week, ná de eerste 4 weken) maakt het niet alleen moeilijker om je streefgewicht te behouden, het verhoogt ook het risico op gezondheidsproblemen.

  De gezondheidsrisico's

  De eerste weken van het Weight Watchers programma leveren over het algemeen hoge afvalresultaten op. Je lichaam verliest extra vocht en heeft daarnaast tijd nodig om te wennen aan het nieuwe (gezonde) voedingspatroon.

  Val je na de eerste vier weken nog steeds in hoog tempo af (meer dan een kilo per week) dan verhoog je het risico op gezondheidsproblemen als hartritmestoornissen, darmproblemen, galstenen en spierafbraak.

  Om dat te vermijden is het belangrijk om langzaam en geleidelijk je streefgewicht te bereiken! Je wilt tenslotte afvallen om je gezondheid te verbeteren.

  Nog meer nadelen

  Het innemen van té weinig calorieën, bijvoorbeeld tijdens crashdiëten, kan je stofwisseling vertragen. Je lichaam gaat minder energie verbruiken om efficiënter om te kunnen gaan met de voedingsstoffen die het nog wél binnenkrijgt.

  Uiteindelijk zal dit ook je wekelijkse resultaten afremmen. In een poging hun successen op te schroeven kiezen veel mensen ervoor om het aantal calorieën extra te verlagen, waardoor ze in een ongezonde, vicieuze cirkel belanden.

  Eetbuien en overeten

  Wanneer je niet voldoende eet, krijgt je lichaam te weinig energie en noodzakelijke voedingsstoffen binnen. Daarnaast leiden periodes van weinig eten vaak tot periodes van eetbuien en overeten.

  Dit werkt niet alleen nadelig op je afvalresultaten, maar het levert je ook een negatief gevoel van falen op. Eén van de belangrijkste onderdelen van het afvallen is het veranderen van oude, ongezonde eet- en leefgewoontes in nieuwe, gezonde.

  Door het volgen van een crashdieet leer je deze veranderingen niet te maken en wordt het alleen maar lastiger om het dieet op lange termijn vol te houden en op gewicht te blijven.

  Voordelen van geleidelijk afvallen

  Daarrom leert het Weight Watchers programma je verstandige keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging én kun je ondertussen je favoriete producten en gerechten blijven eten.

  Je leert hoe je nieuwe, gezonde gewoontes eigen kunt maken en we bieden hulpmiddelen en motivatie wanneer je een keer aangekomen bent of een plateau hebt bereikt. Deze aanpak van Weight Watchers is uniek en te gebruiken tijdens het afvallen én behouden van je streefgewicht.

  Speciaal voor jonge moeders

  Raadpleeg eerst je huisarts voordat je aan het programma begint. Moeders die borstvoeding geven worden geadviseerd niet eerder dan zes tot acht weken na de bevalling met afvallen te beginnen.

  Zo geef je het lichaam kans om te herstellen van de geboorte. Daarnaast heeft het voldoende energie nodig om te kunnen voorzien in voedende melk.

  Tijdens de periode waarin je borstvoeding geeft, heeft je lichaam dagelijks 500 extra calorieën nodig. Ook de behoefte aan eiwitten stijgt van 46 naar 71 gram per dag (dit is gelijk aan 3 porties eiwitrijke voeding).

  Baby

  Een gewichtsverlies van maximaal een halve kilo per week is veilig en heeft geen negatieve gevolgen voor de groei van je baby.

  Geef je geen borstvoeding dan wordt een afvalresultaat van maximaal een halve tot een kilo per week geadviseerd. In het bijzonder wanneer je borstvoeding geeft is het van belang om verstandige, gezonde en gevarieerde voedingskeuzes te maken. Zo houd je het aantal vitamines en mineralen in de melk op peil.

  Waarom mag mijn streefgewicht niet onder de BMI vallen?

  Uit onderzoek is gebleken dat een gewicht boven of onder de grenzen van een gezonde BMI, gezondheidsrisico's vergroot.

  Daarnaast bestaat de kans dat mensen die te maken krijgen met ondergewicht, aan een eetstoornis lijden of ondervoed raken.

  Ondervoeding kan je immuunsysteem aantasten waardoor je onder andere meer kans loopt op botontkalking, darmziektes, kanker en botbreuken.

 • Nederlander winkelt graag online


  28 January 2009

  Nederland loopt voorop als het gaat om onlinewinkelen. In Europa zijn Nederlanders het meest kooplustig op het internet, samen met de Britten en Denen.

  Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De populariteit van e-shoppen is de laatste jaren in Nederland alleen maar toegenomen. Nu winkelt meer dan de helft van de Nederlanders elektronisch; vijf jaar geleden was dat een op de drie.

  Vakanties en boeken zijn de meest voorkomende onlineaankopen. Vorig jaar winkelden in totaal 7,5 miljoen Nederlanders in de leeftijd van zestien tot 74 jaar via internet.

  Vooral hoogopgeleide mannen in de leeftijd van 25 tot 44 jaar kopen regelmatig via het internet, dit in tegenstelling tot laagopgeleide vrouwen van 65-74 jaar.